Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Tieteen termipankkia esitellään

Tieteen termipankki tiedon ja sen käyttäjien kohtauspaikkana -tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki) tiistaina 19.11.2013 klo 16‒17.

Hankkeen työntekijät esittelevät Tieteen termipankin wikialustaa ja termityötä. Tilaisuudessa kuullaan seuraavat tietoiskut:
  • Hankkeen johtaja, professori Tiina Onikki-Rantajääskö: Tieteen termipankki palveluksessanne
  • Koordinaattori Antti Kanner: Wiki-maailma tutkijoiden ja suuren yleisön kohtaamispaikkana
  • Tutkijatohtori Tiina Käkelä-Puumala: Asiantuntijoiden yhteistyö kirjallisuudentutkimuksessa

Mikä Tieteen termipankki?

Mikä on hohkatylppy? Entä riitapyramidi? Miten kääntöpiiri määritellään? Katso Tieteen termipankista! Tieteen kansallisesta termipankista karttuu kaikkien Suomessa harjoitettavien tieteenalojen yhteinen, avoin ja jatkuvasti päivitettävä termitietokanta tiedeyhteisön ja kansalaisten käyttöön. Tavoitteena on suomen kielen kehittäminen tieteen kielenä ja tieteen rinnakkaiskielisyyden helpottaminen.

Tutkijat tuottavat tietoa alansa erikoissanastosta termipankkiin asiantuntijajäseninä. Käsitteenmuodostuksesta käytävään keskusteluun voivat osallistua kaikki termipankin wikialustalle kirjautuneet käyttäjät.  Termeistä, niiden määritelmistä ja selitteistä sekä muusta termitiedosta on hyötyä myös opettajille, opiskelijoille, toimittajille, kääntäjille ja kaikille tieteestä kiinnostuneille. Ks. Tieteen termipankin sivut.