Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Muut ilmoitukset

16.1.2019 10.59

Kotus hakee kesäharjoittelijoita

Aineistoja, virkakieltä, nimistönhuoltoa, ruotsin kieltä ja sanakirjatyötä.

Kotimaisten kielten keskus hakee harjoittelijoita kesäksi 2019. Hakijoilta edellytetään yliopiston harjoittelutukea.

Kirjasto- ja aineistoyksikön harjoittelijan työtehtävät liittyvät pääasiassa erilaisten sähköisten nimiaineistojen täydennys-, tarkistamis- ja järjestämistyöhön. Virkakielen ja kielenhuollon harjoittelija osallistuu virkakielenhuollon tehtäviin, kuten virkakielen verkkosivujen päivittämiseen ja virkakieliaiheisten tapahtumien valmisteluun.

Nimistönhuollon ja kielenhuollon harjoittelija kokoaa aineistoa nimistönhuollon verkkojulkaisuja varten, osallistuu mediaseurantaan sekä täydentää ja muokkaa nimistönhuollon tietokantoja. Ruotsin kielen osaston harjoittelijan työtehtävät liittyvät kielen- ja nimistönhuoltoon sekä Språkbruk-lehden ja sanakirjojen toimitustyöhön.

Kielitoimiston sanakirjan harjoittelijan tärkeimpänä työtehtävänä on sanastus. Sanastus tarkoittaa uusien sanojen ja merkitysten etsimistä ja poimimista erityisesti sanoma- ja aikakauslehdistä sekä näiden tietojen tallentamista nykysuomen sanatietokantaan.

Lisätietoja harjoittelupaikoista sekä ohjeet paikkojen hakemiseen ovat Aarresaari-verkostossa. Viimeinen hakupäivä on 28.2.2019.

Kirjasto- ja aineistoyksikön harjoittelija
Nimistönhuollon ja kielenhuollon harjoittelija
Virkakielen ja kielenhuollon harjoittelija
Praktikant vid Språkinstitutets svenska avdelning

Kielitoimiston sanakirjan harjoittelija

Kielitoimiston sanakirjaan haetaan harjoittelijaa myös huhti-kesäkuulle. Paikan viimeinen hakupäivä on 15.2.2019.

Kielitoimiston sanakirjan harjoittelija


Muokattu 17.1.2019. Lisätty tieto toisesta Kielitoimiston sanakirjan harjoittelupaikasta.

Palaa otsikoihin