Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kuukauden sanat 2015

29.5.2015 10.50

Iskävartalo

Kotimaisten kielten keskuksen valitsema kuukauden sana toukokuussa 2015 on iskävartalo.

Naisilla on kohtuuttomasti ulkonäköpaineita, mutta eivät miehetkään pääse helpolla näinä aikoina, kun salilla käymisestä on tullut lähes kansalaisvelvollisuus. Monet seksuaali-loppuiset yhdyssanat kielivät nimenomaan miesihanteista: ensimmäisenä trenditaivaalle lehahti suurkaupungin metroseksuaali, jota ovat ovat seuranneet monet muut, esimerkiksi überseksuaali ja metsuriseksuaali. Tyylit vaihtelevat, mutta vaatteiden alla on oltava rautaa. Jos perusmiehiä moiset vaatimukset ovat ahdistaneet, niin nyt he voivat huokaista: kuluva kevät on tuonut ihanteeksi iskä‑ tai isävartalon, engl. dad  bod(y). Ei enää kovia pyykkilautoja, vaan vähän vatsaa, mukavasti rasvaa, pehmeää, vankkaa, turvallista. Kuuminta kuumaa on nyt siis normaali vartalo.

Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången