Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

2.4.2012 14.59

Kuka on selväsanaisin?

Selkokeskus etsii palkittavaa.

Selkokeskus etsii Vuoden selväsanaista 2012. Selkokeskuksen tiedotteen mukaan selväsanaisuuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on julkaisuillaan, ohjelmillaan tai muulla toiminnallaan edistänyt helposti ymmärrettävää tiedotusta tai kulttuuria.

Tulee mieleen moniakin hyviä ehdokkaita. Talousvaikuttajia usein väitetään epäselviksi, mutta muistaakseni esimerkiksi Björn Wahlroos on eri yhteyksissä puhunut hyvinkin selväkielisesti. Samoin politiikkaa tavan takaa haukutaan hölynpölyksi, mutta voisiko ajatella, että esimerkiksi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen eräät lausunnot ovat olleet (liiankin) selviä?

Onneksi meillä (kieli)tieteilijöillä ei ole tarvetta selvän yleiskielen käyttöön ainakaan tieteellisillä areenoilla...

No, vähän vakavammin: Selväkielisyys on kaikin puolin kannatettava tavoite. Miettikää siis mahdollisia palkittavia! Selkokeskus ottaa vastaan ehdotuksia. Katso täältä.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja