Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

6.6.2011 15.24

Edustuksellista blogikratiaa

Kansaa voi edustaa ja lähestyä bloggaamallakin.

Eduskunnassa harjoitetaan tätä nykyä laajamittaista blogivallankäyttöä. Nopean laskutoimitukseni mukaan 173 kansanedustajalla on vähintään yksi blogi. Kahdeksalla on kaksi.

Kokonaan toinen asia on, kuinka usein edustajamme ehtivät tai jaksavat raapustaa blogimerkintöjä blogeihinsa. Muutama pistokoe:

- Markku Eestilä: tuorein merkintä heti vaalien jälkeen, ei päiväystä (Markku Eestilä kiittää äänestäjiä!!)

- Tarja Filatov: tuorein merkintä 28.5. (Rasismi estää kotoutumista)

- Teuvo Hakkarainen: tuorein merkintä 1.4. (Millä sähkö tuotetaan?)

- Anna Kontula: tuorein merkintä 5.6. (Kaksi politiikkaa)

- Tapani Tölli: tuorein merkintä 19.3. (AKT ja YLE).

Lienee niin, että poliitikkoja kannustetaan näkymään ja kuulumaan sosiaalisessa mediassa. Kärjistetysti voi ajatella, että meneillään on jatkuva vaalikamppailu.

Toisaalta on hyvä muistaa, että ihmiset ovat erilaisia. Kaikilla ei kynä oikein pysy kädessä eivätkä sormet tanssi näppiksellä. Kaikki eivät syntyneet bloggaamaan.

Parhaimmillaan poliitikkojen blogit ovat mielestäni silloin, kun niistä kuuluu ihmisen ääni puolueen, eturyhmän tms. äänen rinnalla ja ylikin. Virallisia julkilausumia, ohjelmatekstejä yms. meillä on jo riittävästi.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja