Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

24.2.2011 13.59

Poliittista pöpönpöpöä

Olin aamulla puhumassa poliittisesta pupusta.

Minulla oli ilo osallistua aamulla Ylen Radio 1:n Tuomas Enbuske -ohjelmaan. Keskustelukumppaneiksi sain Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtajan Jaakko Tapanisen ja entisen kansanedustajan Outi Ojalan sekä tietysti Enbusken.

Keskustelimme muun muassa siitä, mitä poliitikot voivat sanoa missäkin tilanteessa ja mikä on se totuus, josta poikkeaminen tuottaa – valheen. Vaikea aihe, ellei peräti haastava.

Ainakin yhteen puppuun sorruin keskustelun alussa: Vastoin Enbusken väitettä en ole kuunnellut läpi kaikkia uudenvuodenpuheita. Sen sijaan olen kyllä lukenut ne kaikki, moneenkin kertaan.

Jos kiinnostaa, kuuntele keskustelu täältä.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja