Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

12.1.2011 15.33

Ehdota aihetta

Minulle voi ehdottaa, mistä Kotus-blogissa pitäisi kirjoittaa.

Kotus-blogin etusivulla on nyt linkki Ehdota aihetta. Siitä avautuu sähköpostilomake, jonka kautta voit lähettää viestin minulle.

Otan sitten harkintani mukaan aiheita käsittelyyn. Tarkoitukseni on vähintäänkin kertoa, millaisia aihe-ehdotuksia olen saanut.


Palaa otsikoihin | 3 puheenvuoroa | Keskustele

13.1.2011 11.17
pekka/välieurooppa
ehdota aihetta
kun ei vain löydy mistään etusivulta, aiheita kyllä olisi. mistä pitäisi etsiä?
13.1.2011 11.45
Vesa Heikkinen
Ai?
Siis Kotus-blogin etusivulta: www.kotus.fi/blogit.

Laatikko oikeassa yläkulmassa, otsikkona Kotus-blogi – kaikkea kielestä. Sen alaosassa.

20.1.2011 12.42
125 %:n zoomaus
Ctrl + +
Miksi Kotuksenkin sivujen kirjasinkoko on mahdottoman pieni? Nykyään pitäisi ilmeisesti olla 30 tuuman näyttö ja siinä järkevä näyttötarkkuus, jotta voisi nauttia sivujen lukemisesta.

Toinen vaihtoehto on antaa näppäinyhdistelmän Ctrl + numeronäppäimistön + (tai -) laulaa aina tarpeen mukaan. Tosin ainakin omassa näytössäni jo 150-prosenttinen koko menee jo hieman koomiseksi.