Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

10.12.2009 10.50

Luukku 10: Heureka!

"Terveh! Miten menee?!

     "Tervehterveh. Oikein hyvin. Sain aamulla suihkussa fantastisen idean lähipalveluverkon tulevaisuussuuntautuneesta kehittämisestä."

"Megafantsuu!"

     "Joo ja upeeta! Luulen, että tämä ajatukseni lyö hyvin läpi mediassa. Ideani perustuu siihen, että lähetetään niin sanotusti vasemmalle 80 ei-niin-mediaseksikästä toimipistettämme."

"Ihan totta! Mahtavaa! Tuskin olisin itsekään keksinyt parempaa."

     "Joskus näitä kuningasajatuksia vaan tupsahtelee mielee."

"Niin, tiedän tunteen. Ei voi mitään. Semmoista se on meillä älyllisesti ylivertaisilla ja elämää avoimin silmin katselevilla parempiosaisilla."

     "Juuri niin. Mutta mitenkäs teillä siellä Helsinki-Vantaalla. Luin jostain häiriötekijöistä, jotka saattavat vaikeuttaa perustehtäväänne eli osakkeenomistajien tyytyväisinä pitämistä?"

"Ajattele ettäs kehtaavat. Tärkeintä kuitenkin, että kirjoitellaan. Brändäys on näissä hommissa aa ja oo. Meillä menee tässäkin suhteessa ilmiömäisen hienosti. Sovellamme voimallisesti käytäntöön arvojamme: positiivista asennetta uusiin haasteisiin."

     "Niinsitäpitää! Kyllä lyhytnäköisemmätkin lopulta tajuavat, että tämä on eteenpäinmenoa. Pienet kirjastot, tehottomat terveysasemat ja epämääräiset leikkipuistot ovat niin mennyttä aikaa, niin mennyttä aikaa."

"Äläpä muuta viserrä. Jatketaan näissä positiivisissa merkeissä, hyvä veli."

     "Näissä merkeissä. Ja Pro Finladia -mitalia odotellessa."

"Heh!"


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja