Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

2.9.2011 12.50

Terveisiä Mölypahkasta!

Kun kieli menee piloille...

Kahdeksan vuotta täyttävän synttärit sujuivat riehakkaissa tunnelmissa. Oli kakkua, karkkia ja kakofoniaa. Ja oli teema: Harry Potter.

Juhlaväestä otettiin valokuva. Menossa mukana ollut kolmivuotias kommentoi kuvaa asiantuntevasti ja analyyttisesti, ehkä arvottaenkin:

”Se on Mölypahka!”

Me pienten lasten vanhemmat elämme monenlaisen ilon keskellä. Suuri osa ilosta syntyy lasten kielenkäytöstä, jota liiallinen totisuus ei vielä ole ehtinyt pilata.

Ja loppukevennykseksi kolmivuotiaan aforistiikkaa: ”Hauki on kala. Hauki on kala. Hauki on mustavalkoinen Suomen kansallislintu.”


Palaa otsikoihin | 3 puheenvuoroa | Keskustele

2.9.2011 13.26
Timo Salo
Loistavaa aforistiikkaa: ilmavaa metasatiiria ja taidokkaan hienovarainen Hellaakoski-viittaus!
2.9.2011 13.49
Erkki
Hauen laulu
"Kosteasta kodostaan/ nous hauki puuhun laulamaan..."
14.9.2011 21.00
Lapsuusmuisto
eiki
Rovaniemellä 70-luvulla me keskustan (city)muksut käänsimme sanan merkityksen päinvastaiseksi lisäämällä "ki" sanan loppuun. Eiki, onki, lähenki, hyppäänki, tuunki,...