Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

2.9.2010 15.07

Tekstin loppu

Eihän tämä nyt iso asia ole, mutta kerronpa kuitenkin. Ja rumarillumarei!

Tänään ilmestyi Hiidenkiven uusin numero. Pidän lehdessä Päivystävän tekstintutkijan palstaa. Tällä kertaa käsittelen jutussani suunnitelmia avata kaivos Savukosken Sokliin.

Kaivoksen kannattajien ja vastustajien argumentit ovat kuin eri maailmoista. Taistoa käydään tekstein.

Omasta tekstistäni on tipahtanut pois viimeinen ja toiseksi viimeinen kappale. Ei siinä muuten mitään, mutta niistä käy melko selvästi ilmi, kummalle puolelle itse asetun.

Laitanpa kappaleet tähän, vaikka ovathan ne luettavissa lehden verkkoversiostakin:

Missä on Alatalo nyt, kun siirtomaapolitiikkaa jatketaan surutta Itä-Lapissa? Soklin lisäksi verinen Vuotoskin on taas kaivettu esiin, tosin nimettynä nyt Kemihaaran monitoimihankkeeksi.

Missä on siis maalaispoikamme Mikko? No senaattorina Seurujärven rinnalla. Viekää te maat ja viekää te veet? Rumarilluma-rilluma-rei!

Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja