Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

28.2.2017 11.15
Kotus-vlogi: Vesa Heikkinen

Pitkät sanat, eivät pitkästyttävät

Jo 1920-luvulla kisailtiin sanojen pituudessa.

Sanojen luominen sanoja yhdistämällä on suomen kielelle ominaista. Niinpä meillä onkin aika paljon pitkiä sanoja.

Mikä onkaan suomen kielen pisin sana? Pitkistä sanoista on otettu kaikki ilo irti jo sata vuotta sitten. Mutta miten Tatu ja Patu tai Artturi Kannisto tai lapamato liittyvät asiaan? Vastauksia tässä videoblogissa!


Suomi 100
Vlogi kuuluu Sanoin saavutettu -kokonaisuuteen, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Klikkaamalla kuvaa pääset ohjelman sivuille.


Palaa otsikoihin | 1 puheenvuoro | Keskustele

14.3.2017 12.15
Niklas & Tony
Pitkät sanat
Mahtava vlogi Vesalta! Pohdimme pitkiä sanoja, että ovathan ne hullunkurisia, kuten Vesa elehtikin videoblogissaan. Pitkissä sanoissa on myös huonoja puolia, sillä jos kirjoitat väärin sanan keskivaiheilla joudut kumittaamaan todella paljon. Kirjoitusvirheet lisääntyvät helposti jos sanojen pituus kasvaa yli kahden sananmittaisiksi. Me pidämme kuitenkin erittäin paljon pitkien sanojen lukemisesta, sillä ne piristävät päivää. :)


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången