Siirry sisältöön
Vesa Heikkinen. Kuva: Sonja Holopainen, Kotus.
Vesa Heikkinen. Kuva: Sonja Holopainen.
Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

7.12.2011 9.06

LUUKKU 7: Puheratkaisujen hankintakilpailutus

Ilmeisesti puhe on puhelimista?

Edessäni on hämmentävä paperi: valtiovarainministeriön kirje VIRASTOT JA LAITOKSET SIIRTYVÄT PUHERATKAISUISSA HANSELIN JA ELISAN VÄLIAIKAISEEN SOPIMUKSEEN.

Kirjeessä puhutaan puheratkaisuista, puheliikenteestä, puhepalveluista ja puhesopimuksista. Kirjeen mukaan valtionhallinnossa on järjestetty puheratkaisujen hankintakilpailutus; kyse on puheliikenteen hankintatarpeista ja puhesopimusten umpeutumisesta. Tekstin mukaan Puhepalvelut ovat osa viranomaisen kriittistä infrastruktuuria.

Menee hetki, ennen kuin hahmotan, että tekstissä on puhe - puhelimista. Ja kyllähän siinä parissa kohdassa puhelimistakin puhutaan, kun oikein tarkkaan lukee.

Mitähän tästä pitäisi ajatella? Onko vanha kunnon puhelin katoamassa samalla, kun laitteella tehdään paljon muutakin kuin puhutaan puheluja? Kalskahtaako puhelin vanhanaikaiselta? Tähän viittaisi se, että myös alan yritykset näyttävät suosivan puhetta puheratkaisuista.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja