Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on paneutunut virka- ja säädöskieleen, journalismin, politiikan ja somen kieleen, kieleen liittyviin valta-, intertekstuaalisuus- ja ideologiakysymyksiin sekä ymmärtämiseen ja kielitietoisuuteen.

rss

12.11.2010 14.08

Hantihommia

Siperiassa opetetaan.

Tänään avataan Hanty-Mansijskissa näyttely ”Suomesta Siperiaan”. Samalla julkistetaan samanniminen oppikirja ja ensimmäinen hantinkielinen virtuaalinäyttely.

Hantit ja mansit ovat suomenkielisten siperialaisia kielisukulaisia. Kielet ovat uhanalaisia, ja kielten opettajista on huutava pula.

Näyttelyn toivotaan muuttavan kieliasenteita entistä myönteisemmiksi. Näyttelyn on tuottanut Kulttuurien museo Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä tuella ja yhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton kanssa.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången