Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Satunnaisesti kirjoittava kotuslainen on blogitoimituksen ylläpitämä blogi. Tässä kirjoittavat satunnaisesti ne kotuslaiset, jotka eivät pidä omaa blogia.

rss Satunnaisesti kirjoittava kotuslainen

23.6.2011 15.31
Raija Moilanen

Minnekä vie ihmisen tie?

Nimen perusteella ihminen suunnistaa. Vaan miten se nykyään onnistuu?

Mennäänpä Espooseen Otaniemen teknologiakampukselle, Metsänpojankuja 3:een. Kadunnimi on onneksi selväkielinen. Tässä osoitteessa on Active Life Village, ”ainutlaatuinen hyvinvointiosaamisen keskus”.

Active Life Villageen
, tulevaisuuden kyläyhteisöön, kuuluu jo olemassa oleva Active Life Science -talo, suunnitteilla oleva Active Life Business -talo ja tulevaisuudessa vielä Active Life Living -talo.

Active Life Business
-talon ”yksi kerros on varattu palvelukerrokseksi, jossa hyvinvointialan palveluyritykset voivat tarjota palvelujaan loppuasiakkaille”. Voi vain arvailla, mikä on loppuasiakas ja miten loppuasiakas löytää tarvitsemansa palvelut kaikesta Active Lifen joukosta. Jos loppuasiakas kuitenkin löytää palvelukerroksen, niin siellä on FysioSporttis. Eihän arvaisi äkkiseltään, että kyseessä on entinen Viherlaakson fysikaalinen hoitolaitos. Nykyinen nimi kyllä viittaa enemmän urheiluun kuin hoitoon.

Ja kesä kun on, kesätapahtumia valitsemaan! Miten olisi RAHULA RULES  tai New Wine?  Ensimmäinen, vaikka mieleen tuleekin Intia,  on eteläsavolaisella Rahulan koululla vietettävä kylätapahtuma. New wine ei ole viininmaistelua, vaan ”eri seurakunnista tuleville ihmisille suunnattu yhteinen virkistäytymistapahtuma sisältäen rentoa yhdessäoloa, opetusta, ylistystä ja toinen toisiimme tutustumista Pyhän Hengen läsnäolossa”, paikka Jämsän Himos.

Menen kyllä mieluummin Muurarien kesäpäiville, Rantajatseihin tai Lohvan kylän kesätapahtumaan. Tiedän jo nimestä, mitä siellä tapahtuu tai missä se on.

RAIJA MOILANEN


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja