Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Lasse Koskela. Kuva: Kotuksen arkisto.

Lasse Koskela toimi kirjallisuudentutkijana ja kriitikkona. Hän kirjoitti useita kirjoja kielen ja kirjallisuuden alalta.


rss Lasse Koskela

3.9.2009 18.41

Huipun perse viistää vettä

Taideteollisen korkeakoulun laadunvarmistus ei täytä sille asetettuja vaatimuksia. Myös Teknillinen korkeakoulu on joutunut uusinta-auditointiin.

Yliopistojen ja korkeakoulujen laadunvarmistusjärjestelmiä tutkitaan ns. auditoinnilla. Helsingin Sanomien (3.9.2009) uutisen mukaan uuden uljaan Aalto-yliopiston kolmesta korkeakoulusta kaksi on kärynnyt laadunvarmistuksen heikkoudesta. Merkittäköön siis tilastoihin: Aalto-yliopistoon liittyneistä korkeakouluista 66 prosenttia joutuu laadun suhteen laiskanläksylle. Revi siitä, huippuyliopisto!

Semmosta se on ton laadun kanssa. Vaikka uusi huippuyliopistomme kulkee komeasti keula koholla, saattaa peräaalto tulla yli takalaidan ja kastella persukset.

Kiviojan Vikkiä mukaillen: Jumalauta minä nautin tosta huippuyliopistosta.


Palaa otsikoihin | 2 puheenvuoroa

4.9.2009 8.23
Kielipuoli-Koskelan fani
huippuyliopisto
Onk tää se samainen the Aalto High School, josta pääministeri taannoin retosteli? :)
4.9.2009 9.41
Koskela
Siittä niin juur on kysymys


Joo, sama lukio, josta Vanhanen retosteli. Huippuyliopistot tunnetaan siit, että ne tuottavat tutkintoja ja hyvää tutkimusta. Aallon tulos kummassakin sarakkeessa on nolla.