Siirry sisältöön
Lasse Koskela. Kuva: Kotuksen arkisto.

Lasse Koskela toimi kirjallisuudentutkijana ja kriitikkona. Hän kirjoitti useita kirjoja kielen ja kirjallisuuden alalta.


rss Lasse Koskela

8.7.2010 10.22

Urheiluviihdettä parhaimmillaan

Ja täällä Kantti Viiveluoto ja Turpani.

”Ja näin ottelu pyörähtää käyntiin. Maat ovat kohdanneet MM-tasolla kaksitoista kertaa. Niistä Espanja on hävinnyt kahdeksan, Hollanti puolestaan voittanut kahdeksasti. Neljä kertaa puolestaan on pelattu tasan.

Ksavier vaihtaa puolta, mutta tämä ei puolestaan saa palloa haltuun vaan menee sivurajaksi. Tämä on MM-tasolla vasta 276:s kerta kun pallo menee yli sivurajan kahdeksannen minuutin kohdalla. Ensimmäisen kerran tämä tapahtui Humputian ja Derwangan välisessä ottelussa vuonna 1927. Tuollon se meni yli Serwangan vasta 17-vuotiaan Hyntyn jalasta, joka pelasi sittemmin kuusi menestyksekästä vuotta Humpetuksen riveissä.”

[Kentällä tehdään maali.]

”Tämä on oranssipaitojen 64:s maali MM-tasolla. Ensimmäisen kerran tämä teki maalin vuonna 1932 ottelussa Muruntiaa vastaan. Tämä pistää komean tsipin. Tämä puolestaan tulee aika kovaa tilanteeseen.”

[Kentällä tapellaan.]

”Näin kovaa on MM-tasolla tultu tilanteeseen viimeksi Mynssenissä 1976. Tuollon tämän teki tämä.”

[Katsojia ryntää kentälle.]

”Katsojia on MM-tasolla rynnännyt kentälle kohtuu harvoin. Viimeksi tämä tapahtui Lumputian ja Solitian kamppailussa Ruanda Burundissa 1972. Tutut oranssipaidat ovat kohdanneet siniasuisena pelaavan tämän yhdeksän kertaa näissä väreissääh.”

[Mellakkapoliiseja tulee kentälle. Sivummalla pannaan konekivääriä asemiin.]

”Tämä käytti oranssia peliasua ensimmäisen kerran vuoden 1932 kamppailussa tuolloin puna-asuista joukkuetta vastaan. Oranssin väreissä pelaava joukko on kohdannut puna-asuisen joukkueen kaikkiaan 28 ja niistä yli kaksikymmentä, tarkkaan ottaen 23, on päättynyt oranssiasuisen joukkueen voittoon. Lieneekö oranssissa värissä jokin salaisuus.”

[Tankit vyöryvät kentälle. Niitä ammutaan kertasingoilla katsomosta.]

”Siniasuisia joukkueita vastaan pelatessaan puna-asuiset joukkueet ovat MM-kisojen historiassa onnistuneet voittamaan useammin, kuusitoista kertaa, jos oikein muistan.”

[Tankki paikallistaa singon. Tykin putki kääntyy kohti katsomoa. Taustalla lähestyvien Hornetien jyrinää.]

”Ja peli on vihelletty poikki savun takia. Kertaakaan aikaisemmin MM-tasolla peliä ei ole vihelletty poikki savun takia. Tästä täytyy tulla ainakin kaksi minuuttia lisäaikaa.”

[Lähetys alkaa katkeilla.]

”… näin vaihtelevaa peliä ei ole MM-tasolla nähty sitten… viihdyttävää… urheiluviihde… parhaimmillaan.. kuudetta kertaa… … … …” 


Palaa otsikoihin | 1 puheenvuoro

8.7.2010 14.29
Tuija
Ihana! Kiitokset päivän makeimmista nauruista!