Siirry sisältöön
Lasse Koskela. Kuva: Kotuksen arkisto.

Lasse Koskela toimi kirjallisuudentutkijana ja kriitikkona. Hän kirjoitti useita kirjoja kielen ja kirjallisuuden alalta.


rss Lasse Koskela

9.5.2012 22.17

Revolutionally innovative environmental innovation from Finland – Buy and see!

Ajatushautomoni on kehittänyt ympäristöystävällisen ja helposti tuotteistettavan, viimeisen päälle luovan innovaation.

Näinä open access -aikoina paljastan kaiken datan heti kaikkien käyttöön ja julkistan keksintöni ns. tarinan, jollainen kaikilla menestyvillä yrityksillä tulee olla, jotta ne kilpailukykyisiä brändäämisessä olisivat.

Ostin paikallisesta puutarhamyymälästä kolme valaisinta, jotka voi helposti sijoittaa puutarhaan. Valaisimet toimivat aurinkoenergialla. Sijoitin ne puutarhapläntilleni. Yhdessä valaisimessa ei ilmennyt minkäänlaista aktiviteettia. Kahdesta muusta saattoi pimeässä erottaa jotakin valoksi kutsuttavaa. Valaisimeksi niitä ei voinut sanoa, koska ne eivät mitään valaisseet.

Selvä. Ostamistani valaisimista toimi yli 60 % – jos jonkinmoinen aktiviteetti, kuten juuri juuri nähtävissä oleva ns. kuumotus tai kajo lasketaan toimimiseksi.

No hyvä. Kehitin valaisinteknologiaa: Alan valmistaa ympäristöystävällisiä, aurinkoenergialla toimivia valaisimia. Teen ne kahdesta rimasta (vajaakanttinenkin käy, koske se on halvempaa), joista toinen on vain lyhyt pätkä. Naulaan pienen palan pitemmän riman yläpäähän – ja vot, valaisin on valmis.

Käyttöohje (viidellä kielellä, tässä vain suomeksi): Teroita pitemmän riman (mittaa ensin!) alapää ja tunge se puutarhasi multaan siten, että toisen riman (eikä niitä enempää olekaan - niitä rimoja, meinaan, tosin kaksi päätä kummassakin) pää jää ottamaan vastaan auringon säteitä. Valaisin on valmis käyttöön.

Tähän asti kaikki hyvin. Myytävänä kaikissa hyvin varustetuissa puutarhamyymälöissä. Ostettavissa postimyyntiluetteloihen kautta, netitse, puhelimitse (soita heti!).

Joitakin tuotteeni ominaisuuksia ehkä kritisoidaan – niin kuin vaikka sitä, että eivät ne kaksi rimanpätkää mitään valoa tuota.

Palautteenne on meille tärkeää, jotta voimme kehittää tuotettamme. Ensisijaisessa vastuussa on tietenkin tuotteen myyjä, joten ottakaa yhteyttä kauppiaaseenne.

Muissa asioissa palvelemme numerossa 0700-0600 07000 0800 (15,75e+ppm) ympäri vuorokauden.

Jos nyt joku kuluttajaurpo alkaa isommalti soittaa muutakin kuin puheluita (maksulliseen) puhelimeemme, on tässä valmiina yhtiömme lakiasiasianosaston vastaus kaikkiin kysymyksiin:

”Yleisesti myytävissä olevissa aurinkoenergialla toimivissa valaisimissa saattaa joissakin olosuhteissa ilmetä puutteita. Markkinajohtajan, suuresti arvostetun Suntagentonin tuotteissa jonkinasteisia puutteita on väitetty toisinaan havaitun harvoin: ne yleensä siis toimivat. Valmistamamme RimaSun-tuotteet yltävät lähes samaan varmuustasoon. Satunnaisissa valmistuserissä yksittäisten tuotteidemme suoritustaso on tilapäisesti saattanut alittaa markkinoilla yleisesti vallitsevan tason. Yhtiömme pahoittelee tapahtunutta ja pyrkii vastedes täyttämään kaikki toiveenne parhaalla mahdollisella tavalla. Yhtiömme eettisiin toimintaperiaatteisiin kuuluu vastuullisuus ympäristöasioissa sekä täydellinen asiakastyytyväisyys.

Ystävällisin terveisin

RimaSun Oyj”

JK Että miten liittyy kielenkäyttöön? No siten, että kuinka paljon kielellä saa valehdella.


Palaa otsikoihin | 9 puheenvuoroa

10.5.2012 8.27
Laura Kataja
Innovaatioita
Hyviä tuloksia vähällä vaivalla kehitteli jo Olli (Väinö Nuorteva) muinoin...
10.5.2012 21.26
Koskela
Laura Katajalle

Palvelunumeronne keskustelee mielellään kanssanne Ollin tuotannosta.

Soita heti!

Yhteystiedot yllä.

RimaSun Oyj
10.5.2012 22.04
Urpu
Kuinkako paljon? No kuinka paljon nyt yleensä saa valehdella! Minä esimerkiksi en valehtele koskaan, niin totta kuin nimeni on Urpu.
15.5.2012 9.20
Laura Kataja
Koskelalle:
Koetin soittaa palvelunumeroomme, mutta se tuuttasi varattua. Lopulta huomasin että olin koettanut soittaa omaan numerooni.

Lisätietoja kamreeritar Jakarilta.
17.5.2012 21.19
Koskela
Laura Katajalle
Nou hätä. Tililtännensä on velotettut
kuustoista
euros
kakskymment
senti

RimaSun Oyj
29.5.2012 14.05
Standardisoimisliiton avustava aktuaari
Löytyykö CE-merkintä?
Euroopan unionin alueella myytävistä koneista, leluista, pienjännitelaitteista ja rakennustuotteista pitää löytyä CE-merkintä. Löytyykö?

29.5.2012 15.54
Koskela
Standardisoimisliiton avustavalle aktuaarille
Voin minä semmesen CE:n niihin piirustella.
29.5.2012 22.21
Standardisoimisliiton avustava aktuaari
Asiakaspalveluhengessä
Niin, jotkin tuotteet, kuten lelut voivat saada CE-merkinnän jo valmistajan vakuutuksen perusteella ilman erityisiä testejä.

Valmistajan kuvausta tuotteesta on aika yleispiirteinen, mutta henkilöturvallisuuden puolesta kiinnittäisin alustavasti huomiota pariin seikkaan:
- vajaakanttista ja höyläämätöntä rimaa ei hyväksyttävässä tuotteessa voi suositella käytettäväksi, koska siitä aiheutuu selvä käyttöturvallisuusriski. Voi pistää tikku sormeen. Turvahansikkaiden käyttö kun ei tämänkaltaisen kuluttajatuotteen kohdalla ole oikein toimiva vaatimus.
- naulakiinnitys ei myöskään kuulosta oikein toimivalta sarjavalmisteiseen tuotteeseen. Kiinnitysdetaljia paremmin tasalaatuisen lopputuloksen tuottavalla tavalla kannattaisi harkita.
- valmistajan kannattaa kuitenkin miettiä, ollaanko tässä tekemässä valaisinta vai esim. lelua tai koriste-esinettä, mihin tarkoituksiin kuvailtu tuote tuntuisi sopivan ehkä paremmin kuin valon tuottamiseen.

Annamme mielellämme lisätietoja tuotteiden hyväksynnästä, virka-aikana.
29.5.2012 23.53
Urpu
No piirrä sitten se oikea CE äläkä sitä CE:tä joka näyttää identtiseltä ja tarkoittaa China Export. Hal-oo!