Siirry sisältöön
Lasse Koskela. Kuva: Kotuksen arkisto.

Lasse Koskela toimi kirjallisuudentutkijana ja kriitikkona. Hän kirjoitti useita kirjoja kielen ja kirjallisuuden alalta.


rss Lasse Koskela

16.4.2011 10.55

Kirjoitan - siis ajattelen

Tai ainakin kirjoitan.

Jo muinaisista roomalaisista en tiedä, mutta televisiossa, joka on ”Ikkuna avaraan maailmaan” kuten YTL keväällä 1974 tehtävänantonsa nimesi ja josta sanotusta aiheesta kirjoitin ylioppilasaineen, joka oli huono mutta jäi ns. kakkosaineeksi ja ykkösaineestani ”Hiihdon hurmaa” antoi empaattisena tunnettu jyväskyläläissensori Paavo Pulkkinen minulle arvosanan laudatur josta häntä melkoisella viipeellä kiitin tamperelaisessa yökerhossa kello 02.33, näkee usein uutispätkää jossa ”taistelija” tällää AK 47:n nurkan taakse ja ampuu umpimähkään, joka on aik. tuhkaa ollut, sarjatulta.

Tähän asti kaikki hyvin.

Tähdättyjen laukausten merkityksestä toisessa maailmansodassa sanoisin lähinnä sen, että se on suuri. On tehty tilastoja. Kaikesta tehdään tilastoja. On kuitenkin muistettava, että Valmetin normaalissa lippaassa on 30 patruunaa. Äkkiä ne menee ollen sanotun sohlotuksen jälkeen välittömästi (par. heti) hakeuduttava näkösuojaan ja vaihdettava lipas. Riitaoja tänne!

Patruunankantajaa ei ole syytä väheksyä.

Mutta ei myöskään ylioppilasainetta, joka noudattaa tehtävänantoa ja jossa asian käsittely on monipuolista ja nousee abstraktille tasolle ollen pakoton ja synnyttävä parhaassa tapauksessa lukijassa elämyksen joka arvostelukriteerinä kuitenkin on perseestä. Tästä syystä kokelaalle on myönnetty oikeus käyttää kokeessa tietokonetta.

Havaitsin, että Osku-koiralla joka on viisikuukautinen porttikolli eli bordercollie, on Allure-varustus: metallinhohtokarva, korkeaprofiilitassut ja alupallot, portaattomasti säädettävät korvat, häntä takana sport-asennoin, ja ennen muta sanottu O. on saanut hyvän juko-koulutuksen – tämä sofistikoitunut koiratermi tarkoittaen juoppokoulutusta – jonka avulla sanottu O. on sensitiivinen (vääntö alkaa jo luvusta 1400 k/min!).

Yllä luetelluista syistä jätän yllä olevan aineeni sensori Erkki Lyytikäisen arvosteltavaksi jahkas hän palajaa porttugalinresidenssistään koto-Suomeen tähden johdattamana. Se on siis Pohjantähti. Se tähti siis. Kuten jo mainitsin.


Palaa otsikoihin | 3 puheenvuoroa

17.4.2011 16.45
Koskela
Pieniä lisiä
Oskun varustukseen: sensori (jee!) ohjattu keskeytymätön neliveto (Sic! vaikka pitoa lähdössä, nelivetokin pysähtyy yhtä hyvin tai huonosti kuin kaksiveto), ABS + ASR eli ajonvakautus ja luistonesto (säädettävissä:
huom! Asentoa Sport ei suositella parkettilattialle - aliohjautuu, menee
päin kirjahyllyä kohtaan Ågren - par. siis Ekonomy). (Johtuu siitä, ensin on tiukka vasen 3 140 kirraa avautuu suora 5 täysi heti alas kiinni avaa.) Termostaattiohjattu kielijäähdytys. Autom. hännänviuhutus. Polttoainesuositus: ihan mikä vain, syö kaikki, ml. sähköjohdot (ei suositella).

Läheisriippuvuus hyvä.

Huonoa: Ei sadetunnistinta (vouhkaa sateesta riippumatta, tassut paskaantuu). Ei peruutustutkaa (näytettäessä käsimerkkiä "maahan" saattaa peruuttaa perseesellään kunnes törmää Gösta Ågreniin).

Oskun serkku Ameriikassa oppi 1022 sanaa.

Sanottu Osku arvostaa lyyriikoitani:

Osku posku pakana!
Onko häntä takana?

On.

Tassu tassu edessä?

On!

Mutta myöskin takana!

Hyvä poika Osku on,
aivan moitteeton,
kuten miitta
eli se on siittä.

Lyrics by L. Koskela

jk Hyvin sujuu kun keskustelee tasoistensa kanssa. Oskun. Me hyvät putkiaivot.

21.4.2011 12.59
Mä aineita korjailen
En ajattele - siis hä?
Niin, lehdissäkin on viime aikoina paljon kirjoiteltu siitä, mistä ei pitäisi. Mutta mistä tietää, mistä pitäisi? Tiedä häntä, tietänee Osku, mutta moni muu ei.

Siksipä yhteiskunnan pitäisi tehdä heti (hop hop) asialle jotain, ennen kuin on liian myöhäistä, sillä myöhäinen lintu se vallan madotta jää. Aikainen taas on jo aikoja päiviä sitten pujottanut omansa onkeen ja lähtenyt onnea nappaamaan.

Mutta kukaan ei voi silti sanoa asiasta mitään varmaa. Se on varmaa saletisti, sillä tästäkin voimme olla monta mieltä, ja jokaisella on oma mielipiteensä. Siitä on pidettävä kiinni - eihän tässä muuten olisi mitään mieltä, nih.
22.4.2011 21.08
Koskela
juu
Niin. Saletti on semmoinen tilanne, että olipa persekortti mikä tahansa niin ei synny voittavaa kättä siihen nähden mitä näkyvissä on. Siis sökössä.