Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Jouni Kemppi on vantaalainen runoilija. Tienatakseen elantonsa hän työskentelee Kotimaisten kielten keskuksessa järjestelmäasiantuntijana.

Jouni Kemppi

8.1.2010 12.36

Runoilijoiden blogeista

Heipä hei! Hyvää iltaa! Lörppäsuu seikkailee taas. Lörppäsuu-nimen sain, suuni nääs lörpöttää.
Olen pieni nalle vain
Pullea
Runojen kanssa viihdyn ain
Olen pieni nalle vain
Pörheä
Mä runoja rakastan

Olen ehdottomasti Ymmärrettävän runouden liiton ajaman asian kannalla, ikävä vain että he esittävät kysymyksiä useammin kuin selityksiä tai ymmärrettävää runoutta.

Mutta mitä hekään, itse runoilijoita kun ovat, voivat runoilijoiden kieroutuneelle mielelle?

Olen yrittänyt tutustua oikeiden (TM) runoilijoiden blogeihin mutta lähes aina olen pihalla kuin lumikko.

Sanailu on aivan liian sivistynyttä jotta pienet virkamiehen harmaat aivosoluni voisivat sitä ymmärtää.

Olen mitä ilmeisimmin lukenut aivan vääriä kirjoja, eivät he viittaa Byroniin, Thomasiin, Saarikoskeen, Melleriin, Helteeseen, Terhoon, Agatha Christieen, Stephen Kingiin, Blombergiin, Luoma-Ahoon, Harjuun tai Burroughseihin, varhaiskristityistä kirjoittamattakaan, vaikka luulisi että esim. Kainiiteista sitä matskua vasta löytäisikin.

Vähän käsittämättömämpäänkin runoon.

Enkä minä tiedä mitään antiikin kreikasta jonka greekiksellä olleiden hyypiöiden tunteminen on niiq must juttu jos sä haluut ymmärtää runoi.

Mutta vaikken juuri koskaan ymmärrä niiden blogien sanailuja ja niiden sisältämiä viittauksia johonkin vain todellisen sivistyneistön (TM) tietämään henkilöön — jota ei paraskaan boolen algebran osaaja saa googlattua — niin siitä huolimatta saatanauttia niiden ääressä.

Niiden blogien sanaleikit vaikuttavat minuun kuin ecstasy. En tosin tule kiimaiseksi — se nyt vielä puuttuisi — enkä kykene pogoon koko yöt, mut mä niiq viittaanki siihe urbaanilegendaan et esso puhkoo tuuletusreikii aivoihi.

Ja tuuletusta aivoni tarvitsevatkin!

Näkisittepä vain millaisia pölykasoja ja villakoiria — koirankujeista puhumattakaan — aivoni sisältävät! (Ei taida pelkkä tuuletus riittää, tarttis hankkii teollisuushölynpölynimuri Suom. Huom.)

On toki joukko runoilijoita joiden blogeja ymmärrän mutten käy niitä tähän listaamaan jotten saattaisi niiden kirjoittajia vertaistensa keskuudessa häpeään.

Hyvää yötä piltit,
nalle silmät sulkee
nalle näkee monta
runollista unta.

Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa

Ei puheenvuoroja