Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.


Eero Voutilainen. Kuva: Kotuksen arkisto.

Eero Voutilainen työskentelee Kotuksen tekstilajitutkimushankkeessa ja toimittaa täysistuntopuheita eduskunnassa. Eero haluaisi suvaita kielessä kaikkea muuta paitsi suvaitsemattomuutta ja sumuttamista.

Eero Voutilainen

7.5.2010 10.46

Kielikuulumisia ja Kielikimara

Kaksi uutta tietoiskua kielestä kiinnostuneille.

Kotus on avannut viime aikoina kaksi uutta kieltä käsittelevää julkaisufoorumia:

Kielikuulumisia on Kielitoimiston tietoisku kaikille kielestä kiinnostuneille. Sen keskeinen kohderyhmä ovat yläkoululaiset, lukiolaiset, ammattikoululaiset ja heidän äidinkielen tai suomen kielen opettajansa. Tietoisku ilmestyy muutaman kerran lukuvuoden aikana. Tähän mennessä on käsitelty esimerkiksi kielenkäytön edellyttämää tilannetajua, sanaston uusiutumista ja juna-sanan monia käyttötapoja. Kielikuulumiset voi kuka tahansa tilata sähköpostiinsa täältä.

Kielikimara taas on klassisen musiikin radiokanavalla Rondo FM (92,9 MHz) aloittanut kieliaiheinen juttusarja, jossa Kotuksen tutkijat pitävät kolmen minuutin mittaisia esistyksiä kielestä. Kimarat esitetään tiistaisin klo 7.45 ja uusintana klo 17.30. Tähän mennessä sarjassa on puhuttu muun muassa nimenvalinnan vaikeudesta, kielen usein väitetystä köyhtymisestä sekä hallinnon ja Facebookin kielestä. Esityksiä voi kuulemma kuunnella pian jälkikäteen myös Rondo FM:n nettisivuilta.

Siitä vain katsomaan ja kuuntelemaan!


Palaa otsikoihin | 2 puheenvuoroa

9.5.2010 18.13
Mutsi
Korvat hörösssä
Klassinen musiikki ja kielijutut loistava yhdistelmä.
Kiitos!!!!!
2.6.2010 18.49
Muusikko
Sehän toimii
Vähän yllättävä yhdistelmä, mutta hyvin kielipohdiskelut sopivat klassisen musiikin lomaan. Hauska aluevaltaus!