Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Hyvää virkakieltä 2015

30.12.2015 Elämä virkakielikampanjan jälkeen

Voiko kampanjasta saadut kokemukset tiivistää kahdeksi toimintaohjeeksi? Tätä yrittää Matti Räsänen virkakielipalstan kolumnissaan.

Lue lisää


30.12.2015 Uusi sosiaalihuoltolaki – mitä merkitystä virkakielelle?

Säädösteksti vaikuttaa virkakieleen, ja kielen laadulla on väliä myös itse säädöksen ymmärrettävyyden kannalta. Ulla Tiililä kertoo, millä tavalla.

Lue lisää


27.11.2015 Valta virkakielessä − tarua ja totta

Virkakieli ja valta kietoutuvat tiiviisti yhteen, mutta Ulla Tiililän mukaan usein hieman toisin kuin yleisesti ajatellaan.

Lue lisää


30.10.2015 Virkakielen sadonkorjuuta

Virkakielikampanjan päätöstilaisuus haluttiin pitää mieluummin sadonkorjuuaikaan kuin loppuvuodesta joulun jaloissa, ja vaikuttavaa satoa tilaisuudessa korjattiinkin, kirjoittaa Aino Piehl.

Lue lisää


30.9.2015 Virkakielitodistuksella kielen kiemurat haltuun

Kieli on virkamiehen keskeisin työväline. Ulla Onkamo ehdottaa, että hallintolain mukaista, hyvää kielenkäyttöä voitaisiin tukea virkakielitodistuksella.

Lue lisää


8.5.2015 Satsaus parempaan kielenkäyttöön maksaa itsensä takaisin

Ulla Tiililä haastaa kolumnissaan pohtimaan, mitä tapahtuisi, jos hallinnon kielen parantamiseen suunnattaisiin muutama miljoona.

Lue lisää


Seuraavat