Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Rispektii ku maksoit

15.11.2117 – Sinulle on 1 uusi viesti: ”Juuh elikkä sult meni tänää 100 hitcoinii veroihi. Palataan ens kuus = 15.12. Rispektii ku maksoit muista itekki käyttää meijän Suomen palvelui ja kerro niist muille! tv. Vero-Siri”

”Arvoisa DI, tri Ingel Fangus, tililtänne on editoitu 100 veropistettä. Vapaaehtoinen osuus 20 vp käytetään toivomuksenne mukaan lasten ja nuorten hyväksi. Seuraava editointipäivä on 15.12. Kiitos, että rahoitatte yhteisiä palveluita! Ne ovat tarvittaessa myös Teidän ja läheistenne käytössä. Kunnioittavasti Veromon pääjohtaja Kenni Kimo.”

Veroja varmaan maksetaan myös vuonna 2117. Ehkä veroviestin saaja voi silloin valita, millä tyylillä tai vaikka murteella hän veroviestit saa. Toivottavasti on myös kehitetty sellainen tekoäly, joka purkaa verolait ymmärrettävälle kielelle!


REETA TOLONEN

Kirjoittaja on viestintäsuunnittelija Verohallinnossa.


Kirjoitus on osa ”Sanoin saavutettu” -sivustoa ja sen ”Sanoin saavutettavissa: 2117” -sivua. Sivusto kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon.

Suomi 100
Klikkaamalla kuvaa pääseet Suomi 100 -juhlavuoden sivuille.