Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kolumnit, artikkelit ja esitelmät

Näille sivuille kootaan Kotuksen verkkosivuilla julkaistavat kolumnit ja verkkoversiot muualla julkaistuista kielikolumneista. Sivuille kootaan myös sekä kotuslaisten pitämiä esitelmiä ja kirjoittamia artikkeleita että Kotuksen järjestämissä työpajoissa, seminaareissa ynnä muissa sellaisissa tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä.

Kolumnien arkisto kattaa vuodet 1996–2014. Kolumneja on vuosien saatossa julkaistu monilla foorumeilla ja monennimisillä palstoilla. Vuonna 2015 erilaiset kolumnipalstat yhdistettiin Kotuksen kolumit -palstaksi. Hyvää virkakieltä -palstalla julkaistaan myös Virallisessa lehdessä julkaistuja kolumneja.

Osa teksteistä saattaa sisältää vanhentuneita suosituksia ja toimimattomia linkkejä muille verkkosivuille. Kielenhuollon ajantasaiset ohjeet julkaistaan Kielitoimiston ohjepankissa. Kolumneissa, artikkeleissa ja esitelmissä niistä voidaan käydä monenlaista ajatustenvaihtoa ja keskustelua.


Uusimmat kolumnit

28.11.2018 Mistä on selkeät ja helppokäyttöiset digipalvelut tehty?

Kielelliseen saavutettavuuteen tarvitaan laajaa ymmärrystä kielenkäytöstä, toteaa Liisa Raevaara kolumnissaan.

Lue lisää

31.10.2018 Mitä ovat Vimana, SoteDigi ja Makufi?

Kohdettaan kuvaavat nimet auttaisivat Ulla Onkamon mukaan ymmärtämään maakuntauudistusta.

Lue lisää