Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kolumnit, artikkelit ja esitelmät

Näille sivuille kootaan Kotuksen verkkosivuilla julkaistavat kolumnit ja verkkoversiot muualla julkaistuista kielikolumneista. Sivuille kootaan myös sekä kotuslaisten pitämiä esitelmiä ja kirjoittamia artikkeleita että Kotuksen järjestämissä työpajoissa, seminaareissa ynnä muissa sellaisissa tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä.

Kolumnien arkisto kattaa vuodet 1996–2014. Kolumneja on vuosien saatossa julkaistu monilla foorumeilla ja monennimisillä palstoilla. Vuonna 2015 erilaiset kolumnipalstat yhdistettiin Kotuksen kolumit -palstaksi. Hyvää virkakieltä -palstalla julkaistaan myös Virallisessa lehdessä julkaistuja kolumneja.

Osa teksteistä saattaa sisältää vanhentuneita suosituksia ja toimimattomia linkkejä muille verkkosivuille. Kielenhuollon ajantasaiset ohjeet julkaistaan Kielitoimiston ohjepankissa. Kolumneissa, artikkeleissa ja esitelmissä niistä voidaan käydä monenlaista ajatustenvaihtoa ja keskustelua.


Uusimmat kolumnit

30.4.2019 Kuka mahtuu teksteillä rakennettuun maailmaan?

Viranomaispalvelujen tekstit piirtävät kuvaa odotuksenmukaisesta asiakkaasta.

Lue lisää

5.4.2019 Kieli maailmaa muuttamassa

Kieli luo maailmaa, ja kieltä myös muutetaan maailman muuttamiseksi.

Lue lisää