Kotimaisten kielten keskuksen sijainti-, yhteys- ja aukioloaikatiedot sekä tietoja organisaatiosta ja verkkotoiminnasta.

Nimineuvonnan kysymyslomake

Alla on Kielitoimiston nimineuvonnan kysymyslomake. Se on tarkoitettu nimiaiheisiin kysymyksiin, joihin ei löydy vastausta verkkopalveluistamme, kuten seuraavista:

Nimistönsuunnittelun ohjeita

Nimijulkaisut

Kielitoimiston ohjepankki

Kielitoimiston sanakirja

Voit esittää kysymyksiä, jotka koskevat erisnimiä ja niiden käyttöä. Muotoile kysymyksesi mahdollisimman täsmällisesti. Kerro, missä yhteydessä nimeä käytetään. Anna tarvittaessa muitakin taustatietoja. Kysymyksen enimmäispituus on noin 1 000 merkkiä.

Muille kielikysymyksille on oma lomake:

Yleisen kielineuvonnan kysymyslomake

Voit kysyä myös virkakielestä ja suomen käytöstä EU-yhteyksissä eri lomakkeilla.

Sähköpostineuvonta on maksutonta. Jos aihe kuitenkin vaatii laajempaa selvittelyä, vastauksesta joudutaan perimään maksu. Tällaisessa tapauksessa otamme yhteyttä ennen vastaamista.

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin kymmenen työpäivän kuluessa. Kiireestä voi mainita lomakkeessa.

Voit myös soittaa nimistönhuollon puhelinneuvontaan: p. 0295 333 203 (torstaisin klo 10–12).

Muut neuvontanumerot

Kysyjän sähköpostiosoitetta tarvitaan, jotta kysymykseen voidaan vastata. Osoitteita ei arkistoida. Sen sijaan kysymykset taustatietoineen arkistoidaan ilman yhteystietoja. Näitä kysymyksiä voidaan hyödyntää myöhemmin tutkimuksessa. Lisäksi kysymyksiä vastauksineen saatetaan julkaista esimerkiksi Kielikellon Kysyttyä-palstalla.


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.