Kotimaisten kielten keskuksen sijainti-, yhteys- ja aukioloaikatiedot sekä tietoja organisaatiosta ja verkkotoiminnasta.

Pätemisvisa

Tiedätkö, mitä epenteesi hajottaa tai mitä jätetään huomiotta moria laskettaessa? Entä osaatko luetella viittoman viisi perusosaa? Haasta itsesi tai itseään kieli-ihmisinä pitävät ystäväsi raastavan hankalaan Pätemisvisaan!

Kotuksen sivuilla julkaistiin vuoden 2016 syksystä lähtien kaksitoista tusinaa erityisesti kouluille suunnattuja tiedonhakutehtäviä. Haastavina pidetyt tehtävät saivat oppilaiden aivot savuamaan peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Tähän visaan on kerätty neljä kimaraa tiedonhakutehtävien kysymyksiä vastauksineen. Tee tehtävät kaikessa rauhassa Kotuksen verkkopalveluista vastauksia etsien tai viskele niitä nopealla tahdilla illanistujaisissa. Tyyli on vapaa!

Kaikki kysymyskimarat ovat yhtä epäreiluja. Voit siis turhautua kysymyksiin joko alusta loppuun tai lopusta alkuun.

Toimittaja: Risto Uusikoski


Labyrintti. Kuva: Risto Uusikoski, Kotus.


Anna palautetta, kiitos!

Otamme mielellämme vastaan palautetta niin Pätemisvisasta kuin muistakin Kotuksen verkkopalveluista. Palaute auttaa parantamaan sivujamme.