Kotimaisten kielten keskuksen sijainti-, yhteys- ja aukioloaikatiedot sekä tietoja organisaatiosta ja verkkotoiminnasta.

Selkeän kielen päivä

13.10.2017

Avoimessa yleisötsätissä keskusteltiin teksteistä, joita käsiteltiin Selkeän kielen päivänä järjestetyssä työpajassa. Työpajan teemana oli sote- ja maakuntauudistus. Tilaisuus näytettiin suorana verkkolähetyksenä, joka on katsottavissa myös tallenteena. Tsätissä ei tällä kertaa ollut asiantuntijakommentoijaa.

Selkeän kielen päivä 2017
Tallenne verkkolähetyksestä


Moderaattori 14.39
Hei ja tervetuloa keskustelemaan Selkeän kielen päivän työpajan teksteistä!
Verkkolähetystä työpajasta voi seurata osoitteessa http://videonet.fi/web/stm/20171013/.
Huomaathan, että tsätissä ei ole asiantuntijakommentoijaa. Voit tehdä huomioita ja vaihtaa ajatuksia muiden verkkolähetyksen seuraajien kanssa. Tervetuloa!

Moderaattori 14.42
Jos kirjoittaminen ei onnistu, päivitä sivu.

Matias 14.45
Moi!

Sanni 14.46
Terve

Moderaattori 15.04
Tekstit, joita työpajalaiset käsittelevät, ovat Word-tiedostoina Selkeän kielen päivän sivulla: https://www.kotus.fi/kielitieto/virkakieli/yleista_virkakielesta/selkean_kielen_paiva_2017.

Petra ja Heli 15.08
Tehtävä 2: Asukkaan vaikuttamismahdollisuudet. Sen lisäksi, että asukkaan tulee teksti luettuaan tietää, mitkä vaikuttamismahdollisuudet ovat, tulisi hänen tekstin luettuaan haluta vaikuttaa. T. Petra ja Heli Vaasasta

Petra ja Heli 15.23
Asian voisi viestissä kääntää myös näin: Koska haluamme elää maan parhaassa maakunnassa, haluamme tehdä sen yhdessä asukkaiden kanssa. Siksi lupaamme järjestää asiakasraateja, kun suunnittelemme palveluita jne.

Petra ja Heli 15.27
Haluamme, että vammaisten ja iäkkäiden asukkaiden tarpeet otetaan huomioon maakunnan palveluissa. Maakunnan vammais- ja vanhusneuvosto ovat tärkeitä ryhmiä, joissa erityisryhmät saavat äänensä kuuluviin.

Moderaattori 15.45
Tsätti on auki vielä kymmenen minuuttia. Vielä ehtii hyvin kommentoida.

Moderaattori 15.52
Tsätti sulkeutuu pian. Keskustelua aiheesta voi jatkaa Twitterissä aihetunnisteella #selkeäkieli2017

Moderaattori 15.55
Kiitos osallistujille ja hyvää viikonloppua!
Seuraavasta yleisötsätistä ilmoitetaan myöhemmin.