Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Klarspråk-konferenssi 2017

Yhdeksäs pohjoismainen Klarspråk-konferenssi tarjoaa viranomaisten ja tutkijoiden näkemyksiä sähköisten palvelujen kielestä ja viestinnästä.

Konferenssin teemat

Viranomaisten yhteydet kansalaisiin tulevat yhä enemmän olemaan sähköisten palvelujen varassa. Silloin joudutaan miettimään seuraavia kysymyksiä:

  • Miten viranomaiset kohtaavat kansalaiset Twitterissä tai Facebookissa?

  • Millaisia ongelmia viranomaisten sähköinen viestintä voi aiheuttaa kansalaisille?

  • Kuinka varmistetaan, että sähköiset ja painetut tekstit toimivat yhteen?

Saat konferenssissa vastauksia näihin kysymyksiin ja vielä moniin muihinkin. Katso lisätietolinkistä tarkemmin konferenssin ohjelmaa ja kunkin esityksen kuvausta.

Konferenssin kohderyhmä

Kaikki, joiden työhön sähköiset palvelut liittyvät tai joita ne kiinnostavat: julkisten palvelujen tuottajat, opiskelijat ja tutkijat.

Konferenssin ajankohta, paikka ja ilmoittautumisaika

Konferenssi alkaa torstaina 4.5. klo 9 ja loppuu perjantaina 5.5. klo 16. Se pidetään hotelli Schæffergårdenissa, noin 8 kilometriä Kööpenhaminan keskustasta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26. helmikuuta.

Hotelli Schæffergården
Ilmoittautumislomake

Majoitus ja ateriat

Tarjoilu sisältyy konferenssimaksuun. Kaikki torstain 4.5. ohjelmaan osallistuvat ovat tervetulleita torstaina konferenssin illalliselle (ruoka ja kaksi lasia viiniä) hotelli Schæffergårdeniin.  Ne, jotka ottavat osaa sekä 4. että 5.5., voivat myös yöpyä hotellissa.

Konferenssin retkikohde: Ordrupgaard

Kaikki perjantain 5.5. ohjelmaan osallistuvat ovat tervetulleita retkelle kauniiseen Ordrupgaardin taidemuseoon aamiaisen jälkeen. Hotellista on bussikuljetus museoon. Retken jälkeen on bussikuljetus Kööpenhaminan keskustaan Nørreportin asemalle, jonne saavutaan noin kello 16. Sieltä on metroyhteys lentokentälle. Muuten matka pois Schæffergårdenista pitää järjestää itse.

Ordrupgaardin taidemuseo

Konferenssimaksut

4. ja 5. toukokuuta, yöpyminen hotellissa, osanotto illalliseen ja retkeen:
2 000 Tanskan kruunua.
4. toukokuuta, osanotto illalliseen:
1 000 Tanskan kruunua (opiskelija-alennuksella 500 kruunua)
5. toukokuuta, osanotto retkeen:
500 Tanskan kruunua (opiskelija-alennuksella 250 kruunua)

Lisätietoa konferenssista tanskaksi

Voit myös kirjoittaa Anne Kjaergaardille: akjaergaard[ät]dsn.dk

Teksti: Aino Piehl