Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

30.8.2016 9.49

Kenestä 2016 Vuoden selväsanainen?

Vuoden selväsanainen -palkinto annetaan tänä vuonna viranomaiselle, joka on madaltanut kynnystä asiointiin kanssaan. Palkittavana voi olla esimerkiksi hyvä virkateksti, organisaationimien kokonaisuus tai menettely, jolla on päästy parempaan viestintään.

Vuoden selväsanainen -palkinto jaetaan vuodesta 2016 alkaen joka toinen vuosi hyvän virkakielen ja joka toinen vuosi selkokielen edistäjälle. Selkokeskus on myöntänyt vuodesta 1996 tämän nimisen palkinnon tahoille, jotka ovat edistäneet viestintää erityisryhmille.

Tänä vuonna on Kotimaisten kielten keskuksen vuoro antaa tunnustus hyvästä viranomaisviestinnästä. Palkintona on tunnustuksen lisäksi paljon hyvää mieltä sekä rottinkia rintaan.

Vuonna 2015 järjestettiin virkakielikampanjassa Onnistumistarinat-kilpailu. Silloin jaettiin palkinto ja kunniakirjoja onnistuneista tavoista parantaa viranomaisten viestintää ja kirjoittamista. Hyvän virkakielen avulla hallinnon toiminta tehostuu ja maine paranee – ja sitä paitsi työ virkakielen parantamiseksi on hauskaa.

Kilpailuun ilmoittaudutaan verkkolomakkeella viimeistään maanantaina 26.9. Palkinto annetaan 18.10. Demokratiapäivän tilaisuudessa Kuntatalossa. Vuoden selväsanaisen valitsee kolmesta loppukilpailuun päässeestä ehdokkaasta eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.

Loppukilpailun kolme osallistujaa julkistetaan Selkeän kielen päivänä 13.10. Ne valitsee raati, johon kuuluvat Kotimaisten kielten keskus, Kuntaliitto, Selkokeskus, Suomen Journalistiliitto, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke. Osallistu kilpailuun tai ilmoita sinne ehdokkaasi!

Lue lisää Vuoden selväsanainen -kilpailusta
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen


Palaa otsikoihin