Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

25.9.2017 11.22

Virtaa virkakielitaitojen opetukseen

Kiinnostaako sinua virkakielitaitojen opetuksen kehittäminen? Tervetuloa työpajaan Kotukseen 3.11.2017!

Työpajassa etsitään konkreettisia ideoita ja välineitä siihen, miten virkakielitaitoja voi ja kannattaa opettaa. Päivän aikana pohditaan, miten motivoida opiskelijoita tai jo työelämässä olevia virkakielitaitojen opiskeluun, millaisia taitoja ja tietoja virkakielen kurssin läpäisseen pitäisi vähintäänkin hallita ja millaisin keinoin opetusta voi räätälöidä eri alojen opiskelijoille.

Työpajassa on vielä joitakin paikkoja vapaana. Kutsumme mukaan suomen ja ruotsin kielen, viestinnän ja kirjoittamisen opettajia sekä muita eri alojen asiantuntijoita, jotka ovat kiinnostuneita kieli- ja viestintätaitojen kehittämisestä yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja ammattiopistoissa.

Työpaja pidetään perjantaina 3. marraskuuta klo 10–16 Kotimaisten kielten keskuksessa (Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki). Työpaja on ilmainen, ja siihen sisältyy iltapäiväkahvi. Lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 29. syyskuuta alla olevalla e-lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetään tarkempi ohjelma 16. lokakuuta mennessä.

Ilmoittautumislomake

Päivän aikana kuullaan työpajan teemoihin liittyviä lyhyitä alustuksia. Työpajatyöskentelyn ajaksi jakaannumme ryhmiin, joissa kussakin pohditaan yhden alan tai muutaman lähialan opiskelijoille suunnattua opetusta.

Työpaja on jatkoa viime syksyn työpajalle, jossa kartoitettiin, millaisia virkakielitaitoja työelämässä tarvitaan ja miten opiskelijat voisivat saada paremmat valmiudet kohdata työelämän viestintätilanteita. Sen järjestää ryhmä, johon kuuluu Kotuksen virkakieliasiantuntijoita sekä kielen ja viestinnän ammattilaisia eri oppilaitoksista.

Lisätietoja:

Liisa Raevaara, liisa.raevaara@kotus.fi
Ulla Tiililä, ulla.tiilila@kotus.fi


Palaa otsikoihin