Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielikampanja liikkeelle

Hyvän virkakielen kampanja käynnistyi eduskunnan Kansalaisinfossa 13.10. Kampanjan avasi sen kummi, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen. Avajaisiin lähettivät tervehdyksensä pääministeri Alexander Stubb ja opetusministeri Krista Kiuru.

Kampanjan kummi Harri Pursiainen korosti kielen merkitystä viranomaisen työkaluna. Siinä missä kirvesmies käyttää taitavasti kirvestä, virkamiehen on hallittava oma työkalunsa, kieli. Pääministeri Alexander Stubb muistutti, että hyvän virkakielen kampanja kattaa kaikki virastot ja kunnat ja koskettaa siten tavalla tai toisella meitä kaikkia. Hyvä virkakieli on yksi niistä tekijöistä, joiden perusteella voi arvioida hallinnon laatua, totesi opetusministeri Kiuru. Kotimaisten kielten keskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi kannusti viranomaisia yhteistyöhön virkakielen kehittämisessä.

Lue kansliapäällikkö Pursiaisen puhe, pääministeri Stubbin tervehdys ja johtaja Nuolijärven puhe Puhetta virkakielestä -sivulta.