Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

14.4.2016 8.57

Virkakielijuttuja Kielikellossa!

Kielikellon sähköinen arkisto on auki kaikille. Nyt on vapaasti luettavissa esimerkiksi numero 3/2015, jossa keskitytään virkakieleen.

Saat tietoa vaikkapa siitä, mitä eri virastoissa on tehty virkakielen hyväksi tai millaista työtä Kotuksessa tehdään virkakielen parissa. Myös asiallisen, selkeän ja ymmärrettävän kielen kriteereitä avataan. Entä millaisia kokemuksia virkakielikampanjasta jäi?

Kokeile myös arkiston hakua. Kirjoita hakusanaruutuun ”virkakieli”, niin saat luettelon kaikista Kielikellon jutuista, joissa virkakieltä on vuosien mittaan käsitelty.

Kielikellon sähköinen arkisto avautui kaikkien käyttöön pari vuotta sitten. Vapaasti luettavissa ovat kaikki muut paitsi kuluvan vuoden numerot. Tuoreesti tarjolla ovat nyt siis myös vuoden 2015 numerot, joissa on paljon asiaa virkakielestä ja virallisesta nimistöstä. Käy tutustumassa!

Teksti: Ulla Tiililä

Kielikellon virkakielinumero (3/2015)


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången