Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielestä mediassa

14.3.2017 10.27

Virkakieli paremmaksi isot edellä

Virkakielestä mediassa: Kevan uutiset 9.3.2017.

Hyvän virkakielen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, koska virkakieleen törmää yleensä juuri silloin, kun elämäntilanne on muutenkin hankala, muistuttaa Kotuksen erityisasiantuntija Ulla Tiililä.

Siihen nähden, että tekstit ovat virastojen tärkein tuote ja keskeisiä asiakaspalvelussa, tehdään virkakielen parantamiseksi aivan liian vähän. Jokainen teko viestinnän ja kommunikaation hyväksi on silti askel eteenpäin.

Kielityössä isoilla virastoilla on tärkeä rooli, koska ne toimivat suunnannäyttäjinä muille. Tällainen suunnannäyttäjä on myös Keva, joka on parantanut sekä asiakastekstejään että verkkosivujaan.

Virastot uusivat tekstejään ymmärrettävämmiksi – isot talot suunnannäyttäjinä. Kevan verkkosivut ja radiohaastattelu 9.3.2017


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången