Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielestä mediassa

19.8.2016 11.53

Varhaiskasvatuspalvelun käyttäjän vapaapäivä

Virkakielestä mediassa: Kielikuraattori-blogi 16.8.2016.

Kapulakieli kolisee päivähoidon viesteissä vanhemmille. Virkamiehen huoneentaulun ohjeilla tekstistä saataisiin toimivampi, todetaan Kielikuraattori-blogissa.

Postiluukusta oli kolahtanut “varhaiskasvatuksen asiakasperheille“ tarkoitettu kirje, josta puuttuivat useat kirjeelle tunnusomaiset piirteet. Ei ollut alkutervehdystä eikä lopputoivotusta, eikä kirjeen saajia puhuteltu kertaakaan suoraan.

Kotikaupunki oli ottanut käyttöön hoitoaikojen järjestelyä varten uuden ohjelman, jonka käytöstä vanhempia ohjeistettiin muun muassa näin: “Ohjelmassa on mahdollista ilmoittaa vanhempien työstä, opiskelusta tai muista järjestelyistä johtuva lapsen säännöllinen vapaapäivä, jolloin lapsi ei käytä ko. päivänä lainkaan varhaiskasvatuspalvelua.“

Tuntuu siltä, että monet viranomaiset tekevä yhä klassiset virheet ja kirjoittavat kuin itselleen. Huomaavatko vastaanottajat, mitä heidän toivotaan tekevän ja miksi? Jaksavatko he lukea koko tekstiä lainkaan?

Lue Kielikuraattorin analyysi ja neuvot!

Supistetun ajan toiminnan maksukäytännöt (Kielikuraattori-blogi 16.8.2016)
Virkamiehen huoneentaulu


Palaa otsikoihin