Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielestä mediassa

23.5.2017 14.11

Sote-viestintäryhmä kuuli Kotusta

Virkakielestä mediassa: sosiaali- ja terveysministeriön uutinen 22.5.2017.

”Uudistuksen onnistuminen edellyttää laadukkaita tekstejä”, todetaan STM:n uutisessa sote-uudistuksen valtakunnallisen viestintäryhmän kokouksesta. Ryhmä kuuli Kotimaisten kielten keskuksen asiantuntijoita ja päätti esittää, että maakunnille perustettaisiin yhteinen asiakasviestinnän kehittämisryhmä. Maakunnat saavat myös suosituksen verkkosivustojen rakenteesta ja sanastosta.

Kotus on esittänyt uudistuksen valmistelijoille ja päättäjille, että uudistus ei voi onnistua, elleivät kansalaiset, yrittäjät ja viranomaiset osaa toimia sujuvasti ohjeiden, lomakkeiden ja muiden tekstien perusteella. Maakuntia ja palveluntuottajia ei myöskään saa jättää yksin tekstien kanssa, ja niiden tekoon pitää myös varata aikaa ja asiantuntemusta.

Sote-uudistuksen valtakunnallinen viestintäryhmä 17.5.2017

Lue myös Ulla Tiililän vieraskynä aiheesta:
Helsingin Sanomat 24.4.2017

Teksti: Aino Piehl


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången