Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielestä mediassa

19.8.2016 11.53

Diginatiivius ei auta lomakkeiden täytössä

Virkakielestä mediassa: Taloussanomat 13.8.2016.

Taloussanomat kirjoittaa 13.8., että ilman tietokoneen käyttötaitoa on vaarassa jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle. Tämä taitokaan ei auta, kun etuuksien tai vaikka työn hakemisessa pitää myös ymmärtää viranomaisten ohjeet siitä, kuinka hakemus täytetään.

Itse hakemuksetkin ovat usein pitkiä ja kieleltään äärettömän vaikeita, toteaa Matleena Pekkanen Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksestä.

Hyvän virkakielen toimintaohjelmassa suositetaan, että viranomaiset säilyttävät myös mahdollisuuden henkilökohtaiseen palveluun, vaikka digitaalisiin palveluihin siirrytäänkin. Henkilökohtaista neuvontaa tarvittaisiin kuitenkin vähemmän, jos ohjeet ja lomakkeet olisivat ymmärrettävämpiä.

Hyvän virkakielen toimintaohjelma

Moni on vaarassa: Rahat jäävät saamatta, työt hakematta, junalippu ostamatta (Taloussanomat 13.8.2016)Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången