Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

10.11.2015 13.02

Tekeillä kyselytutkimus lakikielestä

Joanna Rydzewska-Siemiątkowska tutkii suomen ja puolan lakikieltä ja kysyy suomalaisilta, miten he ymmärtävät lakikielen velvoittavat ja sallivat ilmaukset. Kysely on nyt avoinna.

Suomessa kielitieteilijät keskustelivat jo 1800-luvulla siitä, miten erilaiset velvoittavat verbit eroavat toisistaan merkitykseltään. Silloin jokaisella oli oma mielipiteensä, eivätkä erot ole vieläkään selvät.

Nyt eroja selvittää kyselytutkimuksen avulla puolalainen Varsovan yliopiston jatko-opiskelija Joanna Rydzewska-Siemiątkowska, joka valmistelee Kotuksessa väitöskirjaansa tämän syksyn ajan. Kyselyyn voi vastata Kotuksen verkkosivuilla 16.12. asti.

Kyselyn tulokset auttavat muun muassa lakikielen selkeyttämisessä. Lisäksi kysely antaa tietoa siitä, millainen käsitys ihmisillä on lakikielestä ja valaisee suomen ja puolan lakikielen välisiä eroja.

Lisätietoja tutkimuksesta saa osoitteesta j.rydzewska[ät]uw.edu.pl.

Linkki kyselylomakkeeseen

Joanna Rydzewska-Siemiątkowska. Kuva: Kuvatehdas.
Joanna tutkii suomen ja puolan lakikieltä. Kuva: Kuvatehdas.


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången