Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

10.10.2018 9.28

Selkeän kielen päivää juhlistetaan torstaina 11. lokakuuta

Seuraa suoraa verkkolähetystä Selkeän kielen päivän tilaisuudesta.

Kansainvälistä Selkeän kielen päivää vietetään vuosittain 13. lokakuuta. Sen kunniaksi 11. lokakuuta järjestetään Selkeän kielen päivän tilaisuus, jossa voi tutustua hyvää virkakieltä edistäviin hankkeisiin Suomessa ja Norjassa sekä kuulla, kuka voittaa Vuoden selväsanainen -kilpailun.

Tilaisuus on klo 12.30–15.45 Kelan päätoimitalossa. Sen järjestävät Kotimaisten kielten keskus, Kela, Verohallinto ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke.

Selkeän kielen päivä 2018

Ilmoittautumisaika tilaisuuteen on jo päättynyt, mutta ohjelmaa voi seurata suorana verkkolähetyksenä. Linkki lähetykseen sekä tilaisuuden ohjelma löytyvät Selkeän kielen päivän verkkosivulta. Tilaisuus on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena, joka lisätään verkkosivulle.   

Selkeän kielen päivä 2018
Vuoden selväsanainen 2018

Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången