Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

13.5.2016 11.01

Ruotsin kielineuvosto jakoi vuosittaisen tunnustuspalkintonsa

Ruotsissa jaettiin 28.4. ties monennenko kerran tunnustuspalkinto selkeän virkakielen edistämisestä.

Klarspråkskristallen on Ruotsin kielineuvoston vuosittain jakama palkinto. Palkinto jaetaan tunnustuksena hyvästä tekstityöstä ja jatkuvista panostuksista tekstien laadun parantamiseksi.

Tämänvuotisen palkinnon teema oli kansalaisten sähköiset palvelut. Palkinnon pokkasi Sundsvallin kunta sähköisestä palvelusta, jossa haetaan lapselle koulukyytiä. Palkinnon perusteluissa kiitetään palvelun asiakaslähtöisyyttä, helppokäyttöisyyttä ja toimivia ohjeita.

Virkakielen parantaminen on jatkuva prosessi. Palkitseminen muistuttaa virkakielen toimijoita ennen kaikkea siitä, että virkakielen selkeyteen ja ymmärrettävyyteen tulee kiinnittää huomiota jatkuvasti, kaikissa viestinnän muodoissa ja ratkaisuissa. 

Viime syksynä päättyneen virkakielikampanjan lopuksi palkittiin paras onnistumistarina. Onnistumistarinat-kilpailussa kerättiin virastoilta ja kunnilta kuvauksia siitä, miten ne olivat parantaneet virkakielistä viestintää. Innostavin tarina valittiin yleisöäänestyksessä. Parhaaksi onnistumistarinaksi äänestettiin Helsingin rakennusviraston Twitter-viestintä. Kotus harkitsee jatkoa tämäntyyppiselle palkitsemiselle.


Språkrådet jakaa tunnustuspalkinnon

Palaa otsikoihin