Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

7.11.2016 10.50

Pyyntö virastoille: esimerkkejä verkkokurssia varten

Kotimaisten kielten keskus toivoo virastoilta tekstiesimerkkejä, joissa lauseiden ja virkkeiden rakenne on aiheuttanut ongelmia. Esimerkkejä hyödynnetään virkatekstien tekijöille suunnatussa verkkokurssissa.

Toivomme esimerkkejä ongelmallisista lause- ja virkerakenteista, joita on kenties jo parannettukin. Mielellämme ottaisimme vastaan sekä alkuperäisen että parannetun version tekstistä.

Olisi myös hienoa kuulla esimerkkitekstin tarina: mihin tarkoitukseen teksti on laadittu, millaisia ongelmia se aiheutti, miten tekstiä parannettiin ja mitä hyötyä parannuksista on ollut?

Verkkokurssin on tarkoitus antaa eväitä toimivien ja tehokkaiden tekstien kirjoittamiseen. Nyt tekeillä oleva pilottiosa käsittelee lause- ja virkerakenteita. Tavoitteenamme on tehdä käytännönläheinen kurssi, joka kannustaa tekstien kehittämiseen. Pyrkimyksenä on tarjota ainakin osa kurssista maksutta viranomaisten käyttöön.

Toivomme esimerkkejä mahdollisimman pian marraskuun aikana. Lisätietoja aineistojen lähettämisestä antaa Marianne Laaksonen, marianne.laaksonen[ät]kotus.fi.  


Palaa otsikoihin