Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

23.4.2019 11.50

Nyt pääset vaikuttamaan virkakielipalveluihin

Verkko-opiskelumateriaalihankkeessa kehitetään myös virkakieleen liittyviä palveluja.

Virkakielen verkko-opiskelumateriaali -hankkeessa järjestettiin maaliskuussa suunnittelusprintti, jossa viikon aikana kartoitettiin Kotimaisten kielten keskuksen nykyiset virkakieleen liittyvät palvelut ja mietittiin, miten palveluita voisi kehittää ja uudistaa. Palveluita ovat muun muassa verkkosivujen tieto- ja ohjesisällöt, verkkokurssit, koulutukset ja konsultointi, lausunnot ja selvitykset sekä neuvonta.

Sprintin aikana Kotuksen asiantuntijat haastattelivat palveluiden käyttäjiä. Näin saatiin arvokasta tietoa siitä, mikä palveluissa on hyvää ja mikä voisi toimia paremmin. Tätä palautetta toivoisimme lisää.

Hankkeen Kapulat kielestä -blogissa julkaistiin huhtikuun alussa kysely, jonka kautta palautetta voi antaa huhtikuun loppuun asti. Vastaathan kyselyyn, jos käytät tai olet käyttänyt Kotuksen virkakieleen liittyviä palveluja. Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä.

Palautetta Kotimaisten kielten keskuksen virkakielipalveluista (Webropol-kysely)

Vilma Vartiainen: Sprintillä vauhtiin (Kotus-blogi, Kapulat kielestä, 4.4.2019)

Teksti: Vilma Vartiainen ja Marianne Laaksonen


Palaa otsikoihin