Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista virkakielestä

7.9.2017 11.28

Nimistönhuollossa tapahtuu

Koetko genetiivin käytön nimissä vaikeaksi? Entä haluaisitko tietoa digitaalisesta Nimiarkistosta?

Kotuksen verkkosivuilla on julkaistu kaksi genetiivin eli n-loppuisen sijamuodon käyttöä käsittelevää nimistönsuunnittelun ohjetta. Ohje Genetiiviä tarvitaan nimissä ‒ Jyväskylän Energia, Oulun juhlaviikot kehottaa esimerkkien avulla genetiivirakenteen normaaliin käyttöön niin julkisten palvelujen, oppilaitosten, rakennusten, tapahtumien kuin ohjelmienkin nimissä.

Ohjeesta Tiennimen alkuosa: Pihlaja- vai Pihlajan-? voi tarkistaa, mikä merkitysero on genetiivialkuisella tiennimellä (Pihlajantie) verrattuna nominatiivialkuiseen (Pihlajatie). Alkuosan sijamuodon valinta voi tuottaa vaikeuksia muun muassa silloin, kun aiemmin yksikielisille ruotsinkielisille osoitenimille suunnitellaan suomenkielisiä vastineita.

Kotus Kuntamarkkinoilla

Lisäksi Kotimaisten kielten keskuksen nimistönhuollolla ja tulevalla digitaalisella Nimiarkistolla on Kuntamarkkinoilla oma osasto. Tervetuloa keskustelemaan! Lue lisää aiheesta uutisesta Kotus Kuntamarkkinoilla.

Nimistönsuunnittelun ohjeita: Genetiiviä tarvitaan nimissä ‒ Jyväskylän Energia, Oulun juhlaviikot

Nimistönsuunnittelun ohjeita: Tiennimen alkuosa: Pihlaja- vai Pihlajan-?

Uutinen: Kotus Kuntamarkkinoilla 13. ja 14.9.


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången