Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista nimistä

11.9.2018 10.45

Nimitietoa ja virkakieliasiaa Kuntamarkkinoilla

Kotuksella on oma osasto ja kaksi tietoiskua.

Kotimaisten kielten keskuksen Nimiarkisto ja nimistönhuolto esittäytyvät Kuntamarkkinoilla. Kuntamarkkinat järjestetään Helsingissä 12. ja 13. syyskuuta 2018.

Nimiarkisto sisältää laajat kokoelmat perinteisiä paikannimiä ympäri Suomen. Valtaosa materiaalista on jo digitalisoitu, ja sähköinen arkisto on vapaasti kuntien hyödynnettävissä osoitteessa nimiarkisto.fi. Nimistönhuolto puolestaan tarjoaa kunnille apua sekä osoitenimien että muiden viranomaisten nimien, kuten virastojen, hankkeiden tai julkisten palvelujen nimien suunnitteluun.

Lisäksi Kotus pitää Kuntamarkkinoilla kaksi tietoiskua: Keskiviikkona klo 12.30 virkakielenhuoltajat Aino Piehl ja Maria Fremer esittelevät Kotuksen tarjoamia hyvän virkakielen apuvälineitä. Tietoiskun jälkeen virkakielenhuoltajat ovat tavattavissa Kotuksen osastolla (S.53) noin klo 14:ään saakka. Torstaina klo 11.00 nimistönhuoltajat Ulla Onkamo ja Maria Vidberg kertovat, miten hallinnon nimistä saadaan toimivia. Molemmat tietoiskut pidetään Tietokimara-tilassa K-kerroksessa.

Kuntamarkkinat järjestetään Kuntatalossa (Alppikatu 1, Helsinki). Kotuksen osasto (S.53) sijaitsee K-kerroksessa. Tilaisuus on maksuton, mutta sinne kannattaa rekisteröityä etukäteen Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.

Nimiarkisto
Kuntamarkkinoiden verkkosivut

Palaa otsikoihin