Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Ajankohtaista nimistä

4.4.2019 9.54

Julkaisu kuntien ruotsinkielisistä nimistä

Kotimaisten kielten keskus ja ruotsin kielen lautakunta antoivat uuden suosituksen.

Luettelo Svenska och finska namn på kommuner sisältää kaikki yksi- ja kaksikieliset Suomen kunnat, joilla on nimi sekä suomeksi että ruotsiksi. Kunnannimeä voi etsiä kahdesta eri versiosta aakkosittain joko suomenkielisen tai ruotsinkielisen nimen mukaan. Luetteloa päivitetään tarvittaessa.

Nimet on tarkistettu kuntiin lähetetyn kyselyn (2018) avulla. Mukana julkaisussa on myös suosituksia nimien käytöstä. Kotimaisten kielten keskuksen ja ruotsin kielen lautakunnan lisäksi myös Kuntaliitto on osallistunut julkaisun laadintaan.

Suomenkielinen verkkosivu Ruotsinkieliset kuntien nimet on päivitetty uutta luetteloa vastaavaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mukaan on lisätty joitakin yksikielisiä suomenkielisiä kuntia, joista on käytössä myös ruotsinkielinen nimi. Verkkosivulta voi kätevästi tarkistaa, onko kunta enemmistöltään suomen- vai ruotsinkielinen kaksikielinen kunta, yksikielinen ruotsinkielinen kunta vai yksikielinen suomenkielinen kunta, jolla on myös ruotsinkielinen nimi.

Ruotsinkielinen uutinen luettelosta

Svenska och finska namn på kommuner i Finland -luettelo

Ruotsinkieliset kuntien nimet -verkkosivu


Palaa otsikoihin