Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Kielipolitiikasta mediassa

3.9.2018 9.13

Ylen perusta: demokratia, kulttuuri ja kielet

Kielipolitiikasta mediassa: Yle 31.8.2018.

Yleisradion toimitusjohtajalta Lauri Kiviseltä kysytään usein, miksi Yle on olemassa ja miksi verovaroin kustannetun julkisen palvelun pitää olla niin vahva. Kivisen mukaan hyvä julkinen palvelu tuottaa yhteiskunnalle hyötyjä, jotka ylittävät kustannukset. Yleisradioyhtiö on julkinen instituutio, joka ei kuitenkaan ole päättäjien, hallitsijoiden tai eliitin omaisuutta. Se ei ole hallituksen talutushihnassa, ja juuri siksi siihen luotetaan. Yle kuuluu kansalle, se vahvistaa kehittynyttä demokraattista yhteiskuntaa.

Yleisradiotoiminnan ydin muodostuu kolmesta tärkeästä asiasta: demokratiasta, kulttuurista ja kielestä. Ylen tehtävä kiertyy kielen ja kielten ympärille. Mikään muu taho ei välitä ja tallenna Suomessa käytettyjä kieliä niin paljon kuin Yle.

Yle 31.8.2018


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången