Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Kielipolitiikasta mediassa

22.3.2018 10.50

Ammattikorkeakoulun tulkkauskoulutus uudistuu

Kielipolitiikasta mediassa: Humanistinen ammattikorkeakoulu 20.3.2018.

Humanistisen ammattikorkeakoulun tulkkausalan koulutus uudistuu syksystä 2018 alkaen. Suuri osa tulkkauspalveluista suuntautuu nykyään laajemmalle ryhmälle kuin perinteisille viittomakielen tulkkien asiakkaille. Uusi koulutus pyrkii vastaamaan tähän tulkkausalan murrokseen ja tarjoamaan opiskelijoille entistä laajempia työmahdollisuuksia tulkkaustehtävissä.

Koulutusohjelmia ja niiden tarjoamia ammattiprofiileja on kaksi. Profiili 1 antaa valmiudet toimia viittomakielen tulkkina ja profiili 2 puhevammaisten tulkkina  sekä kommunikaation ohjaus- ja neuvontatehtävissä. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat samat molemmissa koulutusohjelmissa. Syventävät opinnot ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat mahdollisuuden pätevöityä tulkiksi myös muille asiakasryhmille ja muihin asiantuntijatehtäviin. Asiakasryhmiä voivat olla esimerkiksi huonokuuloiset, kuurosokeat ja kuuroutuneet sekä maahanmuuttajakuurot.

Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak 20.3.2018


Palaa otsikoihin