Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Nostoja Kielitoimiston ohjepankista

1.9.2016

Ensi kesänä Ruisrockiin!

Kävitkö kesällä festareilla? Osaatko kirjoittaa tapahtuman nimen?

Suomessa järjestetään kesäisin jos jonkinmoista festivaalia ja musiikkitapahtumaa. Usein muun muassa logot ja sosiaalinen media ohjaavat nimien kirjoitusasua, ja tapahtumien järjestäjät kirjoittavat nimiä varsin kirjavasti.

Kuluneena kesänä musiikista sai nauttia  muun muassa Hamina Tattoossa, Keitelejazzissa, Oulunsalo Soi -tapahtumassa, YleXPopissa (Helsingissä) ja Kivenlahti Rockissa (Espoossa). Ainakin helsinkiläiset pääsevät festaroimaan vielä ensi viikonloppunakin, kun Suvilahdessa käynnistyy Iskelmä Live Helsinki.

Monet kirjoitusasut ovat käytössä hankalia, eivätkä nimien suunnittelijat aina ole ottaneet huomioon, onko nimi suomen- vai englanninkielinen. Selvästi sekakielisiäkin nimiä on: Down By The Laituri.

Kielitoimisto suosittaa kirjoittamaan tapahtumien nimet ensisijaisesti kunkin kielen oikeinkirjoitussääntöjen mukaan. Tutustu tarkemmin kirjoitusohjeisiin ohjepankissa. Voit myös tarkistaa, miksi rock on hyvä kirjoittaa toisinaan pienellä ja toisinaan isolla.

Kielitoimiston ohjepankki: Alkukirjain tapahtumien ja kampanjoiden nimissä

Ruisrock ja Jurassic Rock


Palaa otsikoihin