Kotimaisten kielten keskuksen lehtien, kirjojen ja muiden julkaisujen esittelyt sekä pääsy verkossa oleviin julkaisuihin.

Monikielisten alueiden paikannimet

Suomen paikannimistö on monikielinen: Lapin saamelaisalueella paikannimet ovat suureksi osaksi saamenkielisiä ja länsi- ja etelärannikon perinteisesti ruotsinkielisillä alueilla ruotsinkielisiä.

Suomen- ja ruotsinkielinen nimi

Jos paikalla on sekä suomen- että ruotsinkielinen vakiintunut nimi, molemmat merkitään karttaan. Kunnissa, joissa enemmistön kieli on ruotsi, esitetään ruotsinkielinen nimi ensimmäisenä, kuten Kristiinankaupungissa. Kaskisissa taas ensimmäinen nimi on suomenkielinen.

Kristiinankaupunki
Kristiinankaupunki. © Maanmittauslaitos lupa nro 49/MML/10

Saamelaisalueen paikannimet

Saamelaisalueella puhutaan kolmea saamen kieltä ja suomea. Enontekiöllä, Utsjoella ja Sodankylän pohjoisosassa nimistö on enimmäkseen suomen- ja pohjoissaamenkielistä. Inarissa paikalla voi olla nimi jopa neljällä kielellä. Peruskartassa suomenkielinen nimi mainitaan ensin, sen jälkeen pohjois-, inarin- ja koltansaamenkielinen nimi.

kartta Sevettijarvestä
Sevettijärvi. © Maanmittauslaitos lupa nro 49/MML/10Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången