Kotimaisten kielten keskuksen lehtien, kirjojen ja muiden julkaisujen esittelyt sekä pääsy verkossa oleviin julkaisuihin.

Peltomaisema Espoon Mulbystä

Mulbyn lakeuksilla

Espoon Kurttilan nimistönsuunnittelu

Asuinalueen nimeksi tuli vanha kylännimi Mulby, kun kylän mäille ja pelloille syntyi omakotialue. Asemakaavassa Mulbyn asutus täydentyy. Uudelta pääkadulta Mulbyntieltä avautuu silti edelleen avara näkymä peltolakeudelle.

Mulby kuuluu Kurttilan kaupunginosaan, jossa myös Åminne on vanhaa Mulbyn aluetta. Mulbyssä ja Åminnessa kaupunkinimistön aiheina ovat monet mulbyläisten käyttämät paikannimet. Åminnen talon mukaan on nimetty katuja (Åminnentie, Åminnenranta). Puistonnimi Uraalinrinne perustuu lasitehtaan asuintalon kutsumanimeen Uraali.


Mulbyn kaupunkinimistöä. Pohjakarttana asemakaavaehdotuksen havainnekuva 2010.
Mulbyn kaupunkinimistöä. Pohjakarttana asemakaavaehdotuksen havainnekuva 2010.


Uutta asutusta Stenbackaan

Stenbacka erottuu omana kumpunaan myös Mulbyn tulevassa kaupunkimaisemassa. Kun Stenbackan tila jakautui, syntyivät naapurukset Övre Stenbacka ja Nedre Stenbacka. Nämä kaksi talonnimeä tulevat asemakaavassa myös taloihin johtavien kujien nimiksi. Kaupunkinimistössä säilytetään myös Stenbackan viljelysnimiä. Espoonjoen varren peltoa on kutsuttu nimellä Åbiten, ja tämä nimi annetaan avoimena pidettävälle puistolle. Pellonnimestä Långtegarna kertoo puistonnimi PitkätsaratLångtegarna.

ilmakuva
Espoon Kurttilan Mulby. © Lentokuva Vallas


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången