Kotimaisten kielten keskuksen lehtien, kirjojen ja muiden julkaisujen esittelyt sekä pääsy verkossa oleviin julkaisuihin.

Eksonyymit (ulkomaiden paikannimet)

Julkaisuun on koottu yleisimmät suomenkieliset eksonyymit eli ulkomaiden paikannimien suomenkieliset muodot (esim. Tukholma, Kiina, Punainenmeri). Nimille annetaan sekä paikalliset että englanninkieliset vastineet, ja monista nimistä esitetään myös muun kielisiä, esimerkiksi saksan- tai ranskankielisiä vastineita. Mukana on yli 2000 eksonyymiä ja 3200 paikalliskielistä nimeä (endonyymiä). Aineistoa täydennetään tarpeen mukaan.


Toimittajat: Kerkko Hakulinen ja Sirkka Paikkala

Verkkosovellus: Outi Lehtinen ja Jari Vihtari

Graafinen ulkoasu: Olli Miettinen

Jatkuvasti päivitettävä aineisto. Viitattaessa mainitaan aineiston nimi, aineistosivun verkko-osoite (URL) ja viittauspäivämäärä.

Kotimaisten kielten keskuksen verkkojulkaisuja 58. Helsinki 2018. Teos on päivitetty ja täydennetty versio kirjasta  Pariisista Papukaijannokkaan. Suomenkieliset ulkomaiden paikannimet ja niiden vieraskieliset vastineet (2013).


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången