Tietoa kielipolitiikasta, Suomen kielistä ja suomen sukukielistä, kielenkäytön lajeista, nimistöstä, eri kielimuodoista, kielen- ja nimistönhuollosta.

Virkakielikampanja 13.10.2014–31.12.2015

Virkakielikampanja päättyi vuoden 2015 lopussa. Työ virkakielen parissa jatkuu silti monin tavoin. Nyt on hyvä hyödyntää sitä vauhtia ja intoa, joka kampanjasta saatiin. 

Virkakielikampanjan väki kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita: pilottivirastoja, onnistumistarinakisaajia, kolumnisteja sekä muita innostuneita ja innostajia!

Kampanjan verkkosivuja ei enää päivitetä.  Uutiset, kolumnit, ohjeet ja työkalut löydät nyt Kotuksen virkakielisivuilta.

Tästä linkistä pääset virkakielisivuille.Uutisia virkakielestä

23.8.2016 Kysely virkakielen verkkokurssista

Kotus suunnittelee verkkokurssia, joka on suunnattu virkatekstien tekijöille. Kartoitamme nyt kyselyn avulla, millaisia tarpeita ja toiveita viranomaisilla on. Vastausaikaa on 31.8.2016 asti.

Lue lisää

21.6.2016 Kaksikielisissä valtuustoissa odotetaan virkamieheltä kielitaitoa

Valtuutetut voivat valita käyttämänsä kielen vapaammin kuin puheenjohtajat ja esittelevät virkamiehet, selviää Gun-Viol Vikin tutkimuksesta. Kaksikielisten valtuustojen tapaa toimia on selvitetty kyselyiden avulla.

Lue lisää